Jáhlový pudink
140 min.
Ingredience
- 125gramůJáhly - loupané proso
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 2špetkySůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 60gramůMandle
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSirup Monin - jahodový
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Jáhly spaříme 2x vařící vodou (1 litr), dáme je do hrnce s 5 dl mléka, přimícháme sůl a pomalu uvaříme jáhlovou kaši. Budeme ji vařit za častého promíchání přibližně 35 minut. Pak ji necháme vychladnout. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Oloupané mandle jemně nastrouháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- 2V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim citronovou kůru, mandle a jáhlovou kaši. Nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme ji pudinkovou hmotou. Zakrytou mísu vložíme do vodní lázně a pudink pomalu vaříme 90 minut.
- 4Uvařený pudink necháme vychladnout, pak ho vyklopíme, nakrájíme porce. Na dezertní talíře nalijeme 3-4 sirupu, na něj položíme porci pudinku, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.