Jáhly s dušenou zeleninou
25 min.
Ingredience
- 100gramůJáhly - loupané proso
- 100gramůBrokolice
- 550mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 2kusyŘedkvička
- 1lžičkaBazalka
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPastinák
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
506 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly nejdříve spaříme horkou vodou. Překlopíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu.
- 2Mrkev a pastiňák nakrájíme na kostičky, brokolici na menší růžičky. Přidáme k jáhlám. Okořeníme kmínem a bazalkou a osolíme. Pomalu dusíme 20 minut na mírném ohni. Občas důkladně ode dna promícháme vařečkou.
- 3Nakonec omastíme olivovým olejem.
- 4Hotové jídlo upravíme na talíře a zdobíme krájenou ředkvičkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.