Jáhly s houbami
55 min.
Ingredience
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1hrstHouby sušené
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1lžícePetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Předem namočené houby slijeme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno.
- 3V kastrole na rozehřátém oleji krátce osmahneme zeleninu a houby, osolíme a okmínujeme. Vmícháme okapané jáhly a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka za občasného zamíchání. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
- 4Nakonec do hotového pokrmu zamícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.