Jáhly s rozinkami a arašídy
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůHrozinky
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůOřechy burské pražené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zeleninový vývar uvedeme do varu, jáhly vložíme do mísy a vývarem je zalijeme. Necháme asi 15 minut nabobtnat a potom je promícháme vidličkou, aby zůstaly sypké.
- 2Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky, očištěný celer nakrájíme na kousky. Rozinky namočíme do vody.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme mrkev s celerem. Jáhly opečeme za stálého míchání na rozehřátém másle, po 5 minutách vmícháme zeleninu, okapané rozinky a arašídy. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.