Jáhly se sójovým masem
45 min.
Ingredience
- 2,7litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 150gramůJáhly - loupané proso
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 1kusPaprika červená
- marináda
- 100gramůNudličky sojové
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaOmáčka sojová - Tamari
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
811 mg
Postup přípravy
- 1Jáhly spaříme 1 litrem vařící vody, dáme do 7 dl vody se solí, a uvaříme je doměkka.
- 2Sójové granulované maso dáme do mísy, přidáme k němu 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku sójové omáčky Tamari, 0.5 lžičky roztlučeného pepře 4 barev a 2 stroužky prolisovaného česneku. Sojové maso promícháme se všemi ingrediencemi a necháme marinovat 1 hodinu.
- 3Sójové maso dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme odkapat.
- 4Snítku petrželky kudrnky omyjeme. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji nakrájíme na tenké proužky.
- 5Uvařené jáhly smícháme se sójovým masem.
- 6Porce rozdělíme na talíře a každou ozdobíme proužky papriky se snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.