Jáhly se sójovým masem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
811 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly spaříme 1 litrem vařící vody, dáme do 7 dl vody se solí, a uvaříme je doměkka.
  • 2
    Sójové granulované maso dáme do mísy, přidáme k němu 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku sójové omáčky Tamari, 0.5 lžičky roztlučeného pepře 4 barev a 2 stroužky prolisovaného česneku. Sojové maso promícháme se všemi ingrediencemi a necháme marinovat 1 hodinu.
  • 3
    Sójové maso dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme odkapat.
  • 4
    Snítku petrželky kudrnky omyjeme. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, pak ji nakrájíme na tenké proužky.
  • 5
    Uvařené jáhly smícháme se sójovým masem.
  • 6
    Porce rozdělíme na talíře a každou ozdobíme proužky papriky se snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.