Jahodový salát s chřestem a polníčkem
35 min.
Ingredience
- 3lžíceBalsamico ocet
- 400gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůSalát Polníček
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůJahody zahradní
- 100gramůSalám Poličan
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný a omytý chřest vaříme v osolené vodě se špetkou cukru asi 15 minut, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Polníček omyjeme a osušíme. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
- 3Vařený chřest nakrájíme na kousky a vložíme do mísy spolu s polníčkem, plátky jahod a kolečky salámu.
- 4Balsamico rozšleháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a osladíme. Zálivkou pokapeme salát, zlehka promícháme a necháme krátce rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.