Jakubky s jablečnou vinnou smetanou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle.
  • 2
    Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté vmícháme smetanu a na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 3
    V míse rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy a směs vrátíme do pánve.
  • 4
    Mušle omyjeme, jikry oddělíme, jakubky vložíme do pánve a zakryté cca 3min povaříme.
  • 5
    Vmícháme jikry, omytý najemno nakrájený šťovík a ještě krátce prohřejeme.
  • 6
    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Servírovat můžeme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.