Jakubky s jablečnou vinnou smetanou
40 min.
Ingredience
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVíno jablečné
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 500gramůMušle svatojakubské
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř bílý
- 3kusyŠalotka
- 0,5kusŠťovík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle.
- 2Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté vmícháme smetanu a na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne.
- 3V míse rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy a směs vrátíme do pánve.
- 4Mušle omyjeme, jikry oddělíme, jakubky vložíme do pánve a zakryté cca 3min povaříme.
- 5Vmícháme jikry, omytý najemno nakrájený šťovík a ještě krátce prohřejeme.
- 6Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Servírovat můžeme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.