Janovská minestrone s pestem
85 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2šálkyVíno bílé
- 2kusyCibule
- 1kusTuřín
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyPaprika červená
- 1kusCuketa
- 450gramůFazole červené sterilované
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyMrkev kořen
- 4šálkyVývar drůbeží
- 0,5hrnekTěstoviny Penne
- 1kusBazalka
- 0,5šálekSýr Parmezán
- 4lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkev, tuřín, celer a papriku nakrájíme, vložíme do velkého hrnce společně s rajčaty, zalijeme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 20 minut povaříme. Přidáme nakrájenou cuketu, scezené fazole, těstoviny, ochutíme solí, pepřem, kurkumou a zvolna vaříme dalších cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 2Mezitím připravíme pesto. Bazalku rozmixujeme najemno společně s česnekem a nastrouhaným parmezánem. Postupně přidáváme olivový olej, osolíme a opepříme.
- 3Polévku rozdělíme do velkých misek, do každé zamícháme 1 lžíci pesta a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.