Janovská minestrone s pestem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, mrkev, tuřín, celer a papriku nakrájíme, vložíme do velkého hrnce společně s rajčaty, zalijeme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 20 minut povaříme. Přidáme nakrájenou cuketu, scezené fazole, těstoviny, ochutíme solí, pepřem, kurkumou a zvolna vaříme dalších cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • 2
    Mezitím připravíme pesto. Bazalku rozmixujeme najemno společně s česnekem a nastrouhaným parmezánem. Postupně přidáváme olivový olej, osolíme a opepříme.
  • 3
    Polévku rozdělíme do velkých misek, do každé zamícháme 1 lžíci pesta a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.