Jansonovo bramborové pokušení
90 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 10kusůSardelové řezy
- 3kusyCibule
- 3,5lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCitrony
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
47 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky o velikosti sirek. Sardelky propláchneme, dle chuti odstraníme páteře, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nasekáme na tenké kroužky.
- 2Troubu rozpálíme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem. Zbytek másla rozpustíme a na středním ohni na něm orestujeme cibuli cca 7 minut dozlatova. Do formy navrstvíme polovinu brambor, na ně cibuli a sardelky. Ochutíme solí, pepřem, zakryjeme zbylými bramborami. Pokapeme máslem, ve kterém jsme smažili cibuli. Vše zalijeme polovinou smetany. Pečeme 45 minut, poté přelijeme zbylou smetanou a dopečeme ještě 15 minut.
- 3Citron omyjeme a nakrájíme na dílky. Kopr opláchneme, osušíme, snítky otrháme. Nákyp dozdobíme citronem a koprem a podáváme ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.