Japonská polévka s nudlemi

25 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a pomalu přivedeme k varu. Minutu povaříme a scedíme do misky. Vývar nalijeme zpět do kastrolu, máme-li rádi nori, uschováme je (jinak je vyhodíme).
  • 2
    Česnek a jarní cibulku oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme do kastrolu s vývarem.
  • 3
    Miso pastu smícháme s rýžovým vínem, přidáme lžíci horkého vývaru, promícháme a nalijeme do vývaru. Přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vložíme nudle, stáhneme plamen a nudle 2 minuty povaříme.
  • 4
    Baby špenát opereme, otrháme listy a necháme okapat.
  • 5
    Těsně před podáváním polévky vypneme plotýnku (nebo plyn stáhneme na minimum), přidáme listy špenátu a případně i odložené nori. Důkladně promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.