Japonská polévka s nudlemi
25 min.
Ingredience
- 2,5gramyŘasa Nori
- 2lžícePasta shiro miso
- 400gramůNudle Udon
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 100gramůBaby špenát
- 250gramůCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceSójová omáčka
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu nalijeme 1,5 l studené vody, vložíme rozlámaný plátek sušené řasy nori a pomalu přivedeme k varu. Minutu povaříme a scedíme do misky. Vývar nalijeme zpět do kastrolu, máme-li rádi nori, uschováme je (jinak je vyhodíme).
- 2Česnek a jarní cibulku oloupeme, pokrájíme na plátky a přidáme do kastrolu s vývarem.
- 3Miso pastu smícháme s rýžovým vínem, přidáme lžíci horkého vývaru, promícháme a nalijeme do vývaru. Přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vložíme nudle, stáhneme plamen a nudle 2 minuty povaříme.
- 4Baby špenát opereme, otrháme listy a necháme okapat.
- 5Těsně před podáváním polévky vypneme plotýnku (nebo plyn stáhneme na minimum), přidáme listy špenátu a případně i odložené nori. Důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.