Japonské kuře na saké
60 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 25gramůZázvor
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 3lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 3lžíceSójová omáčka
- 1lžíceCukr krystal
- 1kusSalát ledový
- 1kusOkurka salátová
- 1lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme.
- 2Oloupeme a nadrobno nasekáme zázvor. V misce smícháme saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a nasekaný zázvor.
- 3Troubu zapneme na 220°C.
- 4Rendlík vyložíme alobalem, na který položíme maso a zalijeme připravenou směsí. Alobal přehneme přes maso, na dno rendlíku nalijeme trochu vody a 20 minut povaříme, aby se maso napařilo.
- 5Alobal rozbalíme a rendlík s masem dáme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut dokřupava.
- 6Ledový salát rozdělíme na listy, opereme, osušíme a natrháme. Salátovou okurky nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu rozdělíme na 4 talíře, rozkrájené kuřecí maso rozložíme na salát. Výpek v rendlíku smícháme s hořčicí a nalijeme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.