Japonské kuře na saké

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme.
  • 2
    Oloupeme a nadrobno nasekáme zázvor. V misce smícháme saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a nasekaný zázvor.
  • 3
    Troubu zapneme na 220°C.
  • 4
    Rendlík vyložíme alobalem, na který položíme maso a zalijeme připravenou směsí. Alobal přehneme přes maso, na dno rendlíku nalijeme trochu vody a 20 minut povaříme, aby se maso napařilo.
  • 5
    Alobal rozbalíme a rendlík s masem dáme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut dokřupava.
  • 6
    Ledový salát rozdělíme na listy, opereme, osušíme a natrháme. Salátovou okurky nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu rozdělíme na 4 talíře, rozkrájené kuřecí maso rozložíme na salát. Výpek v rendlíku smícháme s hořčicí a nalijeme na maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.