Japonské kuřecí teriyaki

32 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nahrubo posekáme česnek, rozkrájíme asi 2 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru a nadrtíme sezamová semena. Kuřecí prsa bez kůže krájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
  • 2
    V míse promícháme nasekaný česnek i zázvor se sezamem, sojovou omáčkou, medem a lžící oleje. Do této marinády vložíme kuřecí maso a dobře promícháme, aby kostky kuřete byly směsí zcela obaleny. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
  • 3
    Menší salátovou okurku dobře omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, které rozložíme na jídelní talíře.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu olej, do kterého vsypeme kuřecí maso i s marinádou a 2 - 4 minuty za stálého míchání opékáme ze všech stran. Poté přilijeme 80 ml vařící vody a necháme při nižší teplotě 5 minut podusit. Mezitím očistíme a na tenké plátky nakrájíme jarní cibulku.
  • 5
    Hotové maso rozložíme na okurkové plátky, posypeme cibulkou a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.