Japonské kuřecí teriyaki
32 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceSezam - semena
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžíceSojová omáčka
- 1lžíceMed včelí
- 1kusOkurka salátová
- 80mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibulka jarní
- 600gramůRýže dušená
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nahrubo posekáme česnek, rozkrájíme asi 2 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru a nadrtíme sezamová semena. Kuřecí prsa bez kůže krájíme na kostky o hraně cca 2 cm.
- 2V míse promícháme nasekaný česnek i zázvor se sezamem, sojovou omáčkou, medem a lžící oleje. Do této marinády vložíme kuřecí maso a dobře promícháme, aby kostky kuřete byly směsí zcela obaleny. Mísu zakryjeme a dáme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
- 3Menší salátovou okurku dobře omyjeme a pokrájíme na tenké plátky, které rozložíme na jídelní talíře.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu olej, do kterého vsypeme kuřecí maso i s marinádou a 2 - 4 minuty za stálého míchání opékáme ze všech stran. Poté přilijeme 80 ml vařící vody a necháme při nižší teplotě 5 minut podusit. Mezitím očistíme a na tenké plátky nakrájíme jarní cibulku.
- 5Hotové maso rozložíme na okurkové plátky, posypeme cibulkou a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.