Jarní avokádový toast s vejcem a pažitkou
10 min.
Ingredience
- 300gramůChléb toastový
- 1kusAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžícePažitka
- 1lžíceChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky toastového chleba opečeme dohněda.
- 2Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
- 3Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba.
- 4Vejce osmažíme jako volské oko. Posadíme je na toast, posypeme pažitkou a chilli a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.