Jarní hrnec se smrži a olivami
30 min.
Ingredience
- 200gramůSmrže čerstvé
- 300gramůOlivy černé
- 4kusyCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- 3lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2špetkyCukr krupice
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,75decilitrBujón houbový
- 0,75decilitrSherry brandy
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicOlej olivový
- 4krajíceChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a osušíme. Nakládané černé olivy scedíme a necháme okapat. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku pokrájíme na kroužky, česnek drobně posekáme. Chilli papričku omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 23 lžíce konzervovaných rajčat dáme do misky, ochutíme je 2 špetkami cukru, špetkou mořské soli, pepřem a rozmixujeme je na pyré.
- 3V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm krátce (1-1.5 minuty) restujeme smrže. Přidáme k nim cibulku s česnekem, promícháme a restujeme asi 1-2 minuty. Přimícháme olivy, přidáme celou chilli papričku a smažíme 1 minutu. Přilijeme houbový bujón, Sherry brandy a pomalu vaříme asi 5 minut, než se nám odpaří tekutina. Přidáme rajčatové pyré, dochutíme solí, chilli vyjmeme, přimícháme petrželku a servírujeme.
- 4Ke smržům s olivami podáváme žitný chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.