Jarní hrnec se smrži a olivami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a osušíme. Nakládané černé olivy scedíme a necháme okapat. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku pokrájíme na kroužky, česnek drobně posekáme. Chilli papričku omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    3 lžíce konzervovaných rajčat dáme do misky, ochutíme je 2 špetkami cukru, špetkou mořské soli, pepřem a rozmixujeme je na pyré.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm krátce (1-1.5 minuty) restujeme smrže. Přidáme k nim cibulku s česnekem, promícháme a restujeme asi 1-2 minuty. Přimícháme olivy, přidáme celou chilli papričku a smažíme 1 minutu. Přilijeme houbový bujón, Sherry brandy a pomalu vaříme asi 5 minut, než se nám odpaří tekutina. Přidáme rajčatové pyré, dochutíme solí, chilli vyjmeme, přimícháme petrželku a servírujeme.
  • 4
    Ke smržům s olivami podáváme žitný chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.