Jarní kopřivové řezy s uzenými lososovými plátky
42 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 1kusCibulka jarní
- 4kusyRajčata Cherry
- Ostatní ingredience do těsta
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibulka lahůdková
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicMouka špaldová
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Povařené kopřivy
- 300gramůKopřiva
- 2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- Sýrová nádivka
- 200gramůSýr Lučina - termizovaný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2špetkyPepř 4 barev
- 1kusMrkev kořen
- 0,25lžičkaSůl
- 100gramůJogurt bílý
- 170gramůLosos uzený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plec vyložíme pečícím papírem. Mladé jarní kopřivy (vrchní stonky) dobře omyjeme. V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí, kopřivy vložíme do vroucí vody a necelou jednu minutu je povaříme. Pak je scedíme, necháme v sítu řádně okapat, poté je rozmixujeme na kaši a dáme do mísy. Čerstvá vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme ke kopřivám. Ochutíme je solí, pepřem, přidáme žloutky, přisypeme mouku, jedlou sodu a směs dobře vymícháme. Měla by být dostatečně polotuhá. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do kopřiv.
- 2Vzniklé kopřivové těsto nalijeme na připravený plech, vložíme ho do středu trouby a pečeme přibližně 15-22 minut (podle výšky těsta).
- 3Než se upeče kopřivový korpus, připravíme si nádivku: Do mísy dáme přírodní Lučinu, bílý jogurt, utřený stroužek česneku a drobně pokrájenou cibuli. Směs podle chuti osolíme, přidáme čerstvě pomletý pepř a rozmixujeme ji dohladka tyčovým mixérem. Lososové plátky pokrájíme na proužky asi 2cm široké. Polovinu proužků pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou a omytou mrkev jemně nastrouháme do sýrového krému, přidáme kostičky lososa a vše znovu promícháme s krémem.
- 4Upečený kopřivový korpus po vychladnutí nakrájíme na 3 stejné pláty. Na první poklademe 1/2 nakrájených proužků z lososa, potřeme je 1/3 sýrového krému. Na krém položíme druhý plát korpusu, na něj poklademe zbývající proužky lososa, potřeme je 2/2 krému a přiklopíme zbývající korpus. Povrch posledního korpusu potřeme zbývajícím krémem, uhladíme ho a takto připravené řezy dáme na 5-7 hodin do lednice.
- 5Očištěnou a omytou jarní zelenou cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Omytá cherry rajčátka (červená i žlutá) rozkrájíme na poloviny. Před servírováním povrch řezů posypeme cibulkou. Ostrým, širokým nožem nakrájíme řezy, ozdobíme je cherry rajčátky a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.