Jarní obloha
30 min.
Ingredience
- 50gramůKarotka
- 50gramůŘedkvička
- 50gramůKedlubna
- 50gramůŘedkev
- 50gramůHrášek
- 50gramůCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůBrambory rané
- 20gramůPažitka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory omyjeme a uvaříme celé ve slané vodě. Oloupeme je až po uvaření a nakrájíme na plátky. Karotku a ředkvičky nakrájíme na kolečka, kedlubnu a ředkev na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, k zelenině přidáme ještě hrášek a vše na másle orestujeme 2-3 minuty. Nerestujeme příliš dlouho, aby zelenina zůstala lehce křupavá. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíř pokládáme plátky brambor a na ně upravíme orestovanou jarní zeleninu. Nakonec posypeme jemně posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.