Jarní polévka se zeleným hráškem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHrášek
- 250gramůBrambory
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na oleji s máslem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní
- 22 lžíce hladké mouky a usmažíme jíšku. Vložíme nakrájenou mrkev, nadrobno nasekaný česnek, celerový list a zalijeme 2 l vody.
- 3Po 1/2 hodině vaření polévku scedíme, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru, do kterého dáme na kostky nakrájené brambory a mladý zelený hrášek. Přidáme ještě rajčatový protlak, osolíme podle chuti a povaříme přibližně 20 minut do doby, než hrášek a brambory budou měkké.
- 4Před dovařením přidáme do polévky drobně nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.