Jarní polévka se zeleným hráškem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji s máslem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní
  • 2
    2 lžíce hladké mouky a usmažíme jíšku. Vložíme nakrájenou mrkev, nadrobno nasekaný česnek, celerový list a zalijeme 2 l vody.
  • 3
    Po 1/2 hodině vaření polévku scedíme, zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru, do kterého dáme na kostky nakrájené brambory a mladý zelený hrášek. Přidáme ještě rajčatový protlak, osolíme podle chuti a povaříme přibližně 20 minut do doby, než hrášek a brambory budou měkké.
  • 4
    Před dovařením přidáme do polévky drobně nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.