Jarní ředkvičkový salát s olivami
25 min.
Ingredience
- 250gramůOlivy černé
- 1kusSalát kadeřavý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 8kusůŘedkvička
- 1kusOkurka salátová
- 6kusůRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- Dresing
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme kadeřavý salát a čerstvý kopr. Salátové listy potrháme na menší kousky, kopr drobně pokrájíme, vložíme do mísy.
- 2Omyté červené ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme k salátu. Omytou a osušenou okurku hadovku i rajčata pokrájíme na kostičky, jarní cibulku omyjeme a rozkrájíme na kroužky. Rajčata s okurkou a cibulkou přidáme k ředkvičkám, přimícháme černé olivy bez pecek.
- 3Připravíme dresing: v misce důkladně smícháme olivový olej s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Dresing nalijeme do připraveného salátu, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.