Jarní salát s řeřichou
15 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 200gramůRukola
- 1kusŘeřicha
- 1kusOkurka salátová
- Zálivka
- 1kusMáta
- 4kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 180mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
46 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mátu omyjeme, očistíme a lístky otrháme, vložíme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku a česnek, citronovou šťávu a dijonskou hořčici a vše rozmixujeme. Poté mixér vypneme a do směsi přidáme ocet, olej, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku necháme 15 minut odležet.
- 2Římský salát a rukolu omyjeme a natrháme na větší kousky. Řeřichu očistíme a ostříháme. Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Okurku, římský salát, rukolu a řeřichu smícháme a přelijeme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.