Jarní salát se sýrovou zálivkou
25 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 5kusůŘedkvička
- 4kusyRajčata
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžícePažitka
- 150gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytý a osušený salát natrháme na kousky. Očištěné žampiony a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na dílky, omytá rajčata rozčtvrtíme.
- 2Sýr zbavíme kůry, rozkrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, cayenský pepř a citronovou šťávu.
- 3Kousky salátu, ředkvičky, žampiony a rajčata vložíme do salátové mísy, pokapeme sýrovou zálivkou a ozdobíme vejci. Nakonec salát posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.