Jarní salát se sýrovou zálivkou

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a osušený salát natrháme na kousky. Očištěné žampiony a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na dílky, omytá rajčata rozčtvrtíme.
  • 2
    Sýr zbavíme kůry, rozkrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, cayenský pepř a citronovou šťávu.
  • 3
    Kousky salátu, ředkvičky, žampiony a rajčata vložíme do salátové mísy, pokapeme sýrovou zálivkou a ozdobíme vejci. Nakonec salát posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.