Jarní špenát s vejci
30 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 12gramůSůl
- 60gramůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 8kusůVejce slepičí
- 4kusyČesnek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý špenát spaříme ve vařící vodě, vymačkáme vodu a špenát nasekáme.
- 2Osmahneme na oleji cibuli, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme studeným bujonem, rozšleháme a za občasného míchání povaříme.
- 3Přidáme nasekaný špenát, česnek se solí, pepř a dosolíme. Podusíme a občas zamícháme.
- 4Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na dílky a špenát zdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.