Jarní závitky s krevetami
30 min.
Ingredience
- 8kusůKoriandr čerstvý
- 3kusyCibulka jarní
- 60gramůBambusové výhonky
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 90gramůRýže dušená
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrOmáčka švestková
- 8kusůRýžový papír
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkySolamyl
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, rozkrájíme s okurkou na nudličky, jarní cibulky a bambusové výhonky pokrájíme drobně.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj jarní cibulky, mrkev, okurku a bambusové výhonky. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. Poté vmícháme krevety s rýží a vše opékáme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme sójovou omáčku, cukr, solamyl a mícháme do zhoustnutí. Necháme mírně vychladnout.
- 3Směs rozdělíme na plátky těsta, okraje navlhčíme vodou, závitky zabalíme a okraje přitlačíme.
- 4Olej rozehřejeme na pánvi, jární závitky opečeme po obou stranách dozlatova a odkládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.
- 5Závitky obložíme ozdobně nakrájenými jarními cibulkami a snítkami koriandru a servírujeme se švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.