Jarní závitky s krevetami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, rozkrájíme s okurkou na nudličky, jarní cibulky a bambusové výhonky pokrájíme drobně.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj jarní cibulky, mrkev, okurku a bambusové výhonky. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. Poté vmícháme krevety s rýží a vše opékáme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme sójovou omáčku, cukr, solamyl a mícháme do zhoustnutí. Necháme mírně vychladnout.
  • 3
    Směs rozdělíme na plátky těsta, okraje navlhčíme vodou, závitky zabalíme a okraje přitlačíme.
  • 4
    Olej rozehřejeme na pánvi, jární závitky opečeme po obou stranách dozlatova a odkládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.
  • 5
    Závitky obložíme ozdobně nakrájenými jarními cibulkami a snítkami koriandru a servírujeme se švestkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.