Jarní zeleninový nákyp

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest, karotku, kedlubnu a cibulky řádně očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibulky i s natí rozkrojíme podélně. Chřest nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, zdřevnatělé části odkrojíme. Karotku nakrájíme na plátky, kedlubnu na kostičky a hrášek opláchneme.
  • 2
    Připravenou zeleninu povaříme 3 minuty v osolené vodě, poté ji ponoříme do studené vody, necháme okapat, rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout.
  • 3
    V mléce rozmícháme vejce, přidáme špetku muškátového oříšku, chilli, česnekový prášek, osolíme, opepříme a řádně rozmícháme. Za stálého míchání přiléváme do mouky a zaděláme řídké těstíčko. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr (trochu sýra si necháme stranou) a nasekanou petrželku.
  • 4
    Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninu, zalijeme těstíčkem a pečeme ve střední části trouby 40 minut. 10 minut před koncem pečení nákyp posypeme sýrem, který jsme si dali stranou, a dopečeme. Nákyp podáváme teplý i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.