Jarní zeleninový nákyp
120 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 16kusůCibulka jarní
- 500gramůChřest bílý
- 2kusyKarotka
- 100gramůHrášek
- 1kusKedlubna
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaČesnek sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Chřest, karotku, kedlubnu a cibulky řádně očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibulky i s natí rozkrojíme podélně. Chřest nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, zdřevnatělé části odkrojíme. Karotku nakrájíme na plátky, kedlubnu na kostičky a hrášek opláchneme.
- 2Připravenou zeleninu povaříme 3 minuty v osolené vodě, poté ji ponoříme do studené vody, necháme okapat, rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout.
- 3V mléce rozmícháme vejce, přidáme špetku muškátového oříšku, chilli, česnekový prášek, osolíme, opepříme a řádně rozmícháme. Za stálého míchání přiléváme do mouky a zaděláme řídké těstíčko. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr (trochu sýra si necháme stranou) a nasekanou petrželku.
- 4Zapékací mísu vymastíme, vložíme do ní zeleninu, zalijeme těstíčkem a pečeme ve střední části trouby 40 minut. 10 minut před koncem pečení nákyp posypeme sýrem, který jsme si dali stranou, a dopečeme. Nákyp podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.