Jarní zeleninový salát s vejci
25 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 200gramůŘedkvička
- 4kusyRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusCibulka jarní
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKřen
- Na zálivku
- 120gramůMajonéza
- 80gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno.
- 2V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.