Játra na cibulce pro alergiky

17 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší pánve vlijeme 2 lžíce olivového oleje. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Vložíme cibulová kolečka do pánve a osmažíme je, aby byla hnědá, nesmí se ale spálit. Potom cibuli vyjmeme z pánve.
  • 2
    Játra rozkrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do pánve vlijeme zbylé 3 lžíce oleje a zvýšíme teplotu. Až se olej rozpálí, vložíme na něj játra a osmažíme dohněda. Pak ztlumíme teplotu a na kraj pánve vložíme kolečka cibule, aby se prohřála. Zakapeme cibuli i játra vinným octem. Vše přeložíme na talíře, zalijeme zbytkem šťávy a zasypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.