Játra na roštu
18 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 800gramůJátra telecí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
72 mg
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Mírně je opepříme, pomastíme máslem a pečeme je na roštu asi 6-8 minut. Obracíme tak, aby obě strany plátků byly dvakrát na roštu a vždy mastíme máslem
- 2Upečená játra narovnáme na ohřátou mísu, osolíme a na každý plátek dáme kousek másla a petrželku.
- 3Podáváme s bramborami nebo s míchanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.