Játra s ovčím sýrem a vejci
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůJátra vepřová
- 300gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra omyjeme a vaříme ve vodě 20 minut. Uvařená játra vytáhneme z vody, necháme odkapat a rozkrájíme je na malé kostky.
- 2Do rozpáleného oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak na cibuli dáme pokrájená játra a znovu vše orestujeme.
- 3Játra osolíme, opepříme, rozdrobíme na ně ovčí sýr a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme vajíčka dosmažit bez míchání.
- 4Porce podáváme posypané zelenou petrželkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.