Játra smažená v pikantním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSůl
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
200 mg
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, silné asi 1 cm, mírně je naklepeme, obalíme v mouce.
- 2Do misky prosijeme mouku, přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přilijeme podle potřeby mléko, vše zamícháme. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout, potom je znovu rozšleháme, popřípadě zředíme.
- 3Plátky jater namáčíme do těstíčka, na rozehřátém oleji na pánvi je smažíme po obou stranách do zlatova.
- 4Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.