Játrová drůbeží paštika s ořechy
36 min.
Ingredience
- 900gramůJátra kuřecí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceMajoránka
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 80gramůOřechy vlašské
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
56 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra očistíme od blanek a žilek, omyjeme, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme je hodinu v chladničce. Potom je slijeme přes síto, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Omyjeme čerstvý tymián a majoránku, lístky velmi drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli s česnekem rozsekáme nadrobno.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme máslo s vepřovým sádlem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, když začne růžovět, vyjmeme ji, na omastek přidáme játra, promícháme a restujeme přibližně 3 minuty. Játra by měla být uvnitř růžová, ale propečená.
- 3Polovinu jater pokrájíme na malé kousky a druhou polovinu spolu s cibulkou, česnekem a bylinkami pomeleme na masovém strojku.
- 4Pomletou směs i pokrájená játra v míse promícháme se solí a pepřem podle chuti. Dochutíme sójovou omáčkou, důkladně promícháme. Vlašské ořechy nakrájíme na poloviny.
- 5Formu na paštiku vyložíme tenkými širokými plátky slaniny. Položíme do ní polovinu směsi, poklademe vlašskými ořechy a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Uhladíme, překryjeme plátky slaniny, zakryjeme potravinářskou fólií, zatížíme a dáme do chladna.
- 6Druhý den paštiku vyklopíme. nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.