Játrová paštika s ořechy
38 min.
Ingredience
- 250gramůJátra drůbeží
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1hrstOřechy vlašské
- 0,5lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
308 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.
- 2Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.
- 3Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.