Játrové chlebíčky
40 min.
Ingredience
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 130gramůJátra vepřová
- 250gramůVepřové maso pečené
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel kudrnka
- 10kusůŘedkvička
- 2kusyCibule červená
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůChléb samožitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hovězím vývaru uvaříme omytá vepřová játra. Upečené vepřové maso (nejlépe bůček) a uvařená játra pokrájíme na menší kousky. Společně vše jemně pomeleme na masovém strojku.
- 2Omyjeme pažitku, petrželku a ředkvičky. Bylinky drobně pokrájíme, ředkvičky nakrájíme na plátky. Očištěnou červenou cibuli pokrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na kroužky.
- 3V míse vymícháme pomleté maso s játry, přidáme 2 - 3 lžíce vývaru z jater, pažitku a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- 4Ze samožitného tmavého chleba si formičkou, přibližně o průměru 6-7 cm, vykrojíme kulaté chlebíčky.
- 5Potřeme je připravenou játrovou paštikou, ozdobíme ředkvičkami, kroužky cibule, lístky petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.