Ječná kaše se slaninou
35 min.
Ingredience
- 500gramůJečná krupice
- 1000mililitrůVývar z uzeného masa
- 200gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme ječnou krupici nebo ječný šrot, zalijeme vývarem z uzeného masa a přivedeme k varu.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Česnek přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezhoustne na kaši.
- 4Kaši rozdělíme na talíře a přelijeme slaninou s cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.