Jednoduchá francouzská omeleta
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 3gramyPepř černý mletý
- 7gramůSůl
- 20gramůEstragon
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 20gramůPažitka
- 50gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
901 mg
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme metlou vejce se solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a nakonec nadrobený sýr.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, a za stálého míchání vlijeme část směsi. Smažíme na mírném plameni a kontrolujeme, až je napůl opečená. Potom přehneme dva okraje do středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme dopéct horní stranu omelety. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.