Jednoduché filety platýze

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko, přidáme máslo, podle chuti sůl, pepř, dobře rozmixujeme, odložíme na teplé místo a kaši udržujeme teplou.
  • 2
    Filety platýze nakrájíme na porce, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách s kmínem opečeme.
  • 3
    Upečené filety pokládáme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme na talíř bramborovou kaši, čtvrtku citrónu na pokapání platýze a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.