Jednoduché filety platýze
30 min.
Ingredience
- Bramborová kaše
- 2litryVoda pitná
- 0,5kilogramBrambory
- 2decilitryMléko plnotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusCitrony
- 600gramůPlatýz - filety
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 10gramůKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůSemínka slunečnicová loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko, přidáme máslo, podle chuti sůl, pepř, dobře rozmixujeme, odložíme na teplé místo a kaši udržujeme teplou.
- 2Filety platýze nakrájíme na porce, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách s kmínem opečeme.
- 3Upečené filety pokládáme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme na talíř bramborovou kaši, čtvrtku citrónu na pokapání platýze a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.