Jednoduchý višňový koláč
75 min.
Ingredience
- 750gramůVišně
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůCukr třtinový
- 200gramůMouka polohrubá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si pečlivě omyjeme a osušíme citron. Z jedné poloviny nastrouháme kůru, z celého citronu pak vymačkáme šťávu. Vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábeme dužinu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3).
- 2V míse smícháme máslo, cukr, špetku soli, vanilkovou dřeň, citrónovou kůru a šťávu a vše utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku smíchanou s kypřícím práškem prosijeme na krém a vše dobře promícháme.
- 3Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. Rozkládací dortovou formu vymažeme tukem a těsto do ní nalijeme. Na povrch rozložíme připravené višně a pečeme asi 50 minut. Poté koláč vyjmeme a necháme ještě asi 10 minut ve formě chladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.