Jednoduchý višňový koláč

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si pečlivě omyjeme a osušíme citron. Z jedné poloviny nastrouháme kůru, z celého citronu pak vymačkáme šťávu. Vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábeme dužinu. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů, plynovou na stupeň 2-3).
  • 2
    V míse smícháme máslo, cukr, špetku soli, vanilkovou dřeň, citrónovou kůru a šťávu a vše utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku smíchanou s kypřícím práškem prosijeme na krém a vše dobře promícháme.
  • 3
    Višně omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. Rozkládací dortovou formu vymažeme tukem a těsto do ní nalijeme. Na povrch rozložíme připravené višně a pečeme asi 50 minut. Poté koláč vyjmeme a necháme ještě asi 10 minut ve formě chladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.