Jehně plněné fazolemi
220 min.
Ingredience
- 1kilogramFazole bílé
- 1kusJátra jehněčí
- 18kusůCibulka jarní
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 6lžicPetržel - nať
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusLedviny - průměr
- 1kusJehněčí srdce
- 1kusJehněčí maso
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5161 kcal
Bílkoviny
280 g
Tuky
307 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehně očistíme a omyjeme a celé osolíme.
- 2Velké bílé fazole den předem namočíme, pak v druhé vodě se solí, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
- 3Uvařenou fazoli scedíme a dáme do mísy.
- 4Jarní zelenou cibulku nadrobno pokrájíme, v pánvi na oleji, cibulku krátce zpěníme, přisypeme sladkou papriku, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme.
- 5K podušené cibuli dáme na kousky pokrájená jehněčí játra, ledviny, srdce, uvařené fazole, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl a peř.
- 6Celou směs dobře promícháme a naplníme jehně.
- 7Břicho zašijeme, celé jehně ještě potřeme máslem, dáme do pekáče a
- 8pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 185°C 2 - 3 hodiny.
- 9Jehně podlijeme 2 - 4dl vody.
- 10Během pečení jehně poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.