Jehně plněné fazolemi

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5161 kcal
Bílkoviny
280 g
Tuky
307 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehně očistíme a omyjeme a celé osolíme.
  • 2
    Velké bílé fazole den předem namočíme, pak v druhé vodě se solí, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.
  • 3
    Uvařenou fazoli scedíme a dáme do mísy.
  • 4
    Jarní zelenou cibulku nadrobno pokrájíme, v pánvi na oleji, cibulku krátce zpěníme, přisypeme sladkou papriku, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme.
  • 5
    K podušené cibuli dáme na kousky pokrájená jehněčí játra, ledviny, srdce, uvařené fazole, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl a peř.
  • 6
    Celou směs dobře promícháme a naplníme jehně.
  • 7
    Břicho zašijeme, celé jehně ještě potřeme máslem, dáme do pekáče a
  • 8
    pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 185°C 2 - 3 hodiny.
  • 9
    Jehně podlijeme 2 - 4dl vody.
  • 10
    Během pečení jehně poléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.