Jehně v kokosu

115 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koření: smícháme nastrouhaný zázvor, římský kmín, koriandr, kari koření, kurkumu, podle chuti sůl a pepř.
  • 2
    Nakrájíme maso na kousky a v koření obalíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat.
  • 3
    V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm po částech smažíme.
  • 4
    Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do pánve přidáme cibuli, česnek a zvolna je za občasného míchání necháme několik minut zpěnit, až změknou, ale ještě nemění barvu.
  • 5
    Zaprášíme moukou a v základu ji asi 2 minuty osmahneme. Přidáme rajčata, vývar, limetkovou šťávu a kůru, čatní, podle chuti sůl a pepř. Mícháme a přivedeme k varu. Provaříme.
  • 6
    Vše zamícháme s masem a přidáme kokos. Vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Přimícháme jogurt, ochutnáme, dokořeníme. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.