Jehně v kokosu
115 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůVývar jehněčí
- 60gramůKokosová moučka
- 250gramůJogurt bílý
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 2lžíceChutney mangové
- 10gramůLimetková kůra
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- Koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
43 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Koření: smícháme nastrouhaný zázvor, římský kmín, koriandr, kari koření, kurkumu, podle chuti sůl a pepř.
- 2Nakrájíme maso na kousky a v koření obalíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat.
- 3V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm po částech smažíme.
- 4Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do pánve přidáme cibuli, česnek a zvolna je za občasného míchání necháme několik minut zpěnit, až změknou, ale ještě nemění barvu.
- 5Zaprášíme moukou a v základu ji asi 2 minuty osmahneme. Přidáme rajčata, vývar, limetkovou šťávu a kůru, čatní, podle chuti sůl a pepř. Mícháme a přivedeme k varu. Provaříme.
- 6Vše zamícháme s masem a přidáme kokos. Vložíme do žáruvzdorné zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Přimícháme jogurt, ochutnáme, dokořeníme. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.