Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCitronová šťáva
- 350gramůJehněčí maso
- 16kusůŽampiony - sterilované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno červené
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
41 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 14 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.
- 2Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.
- 3Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.
- 4Uchováme marinádu.
- 5Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.
- 6Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.
- 7Podáváme s čili omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.