Jehněčí a paprikový kebab s čili omáčkou

45 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
18 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
41 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2 hodiny marinujeme v lednici.
  • 2
    Na nejvyšší teplotu předehřejeme gril.
  • 3
    Na kovové jehly napícháme jehněčí, papriky a žampiony.
  • 4
    Uchováme marinádu.
  • 5
    Do velké pánve dáme vývar, rajčata, cibuli, čili papričku, rajčatový protlak, česnek, pepř, zbytek vína a promícháme. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme bez pokličky, dokud omáčka nezhoustne.
  • 6
    Kebab grilujeme, dokud není maso měkké. Otáčíme špízy a marinujeme.
  • 7
    Podáváme s čili omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.