Jehněčí bifteky s citronem a mátou

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.
  • 3
    Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.
  • 4
    Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.