Jehněčí bifteky s citronem a mátou
35 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusŠalotka
- 3kusyMáta
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.
- 2Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.
- 3Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.
- 4Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.