Jehněčí chuťovka
60 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 500gramůJehněčí vnitřnosti
- 200gramůLedvinky jehněčí
- 2kusyCibule
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaTymián sušený
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 3decilitryVíno červené
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí vnitřnosti i ledviny opereme a necháme v hrnci přejít varem. Zcedíme, vychladlé rozkrájíme nadrobno.
- 2V pánvi na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme krájené vnitřnosti a restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Ochutíme oreganem, tymiánem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a citronovou šťávou. Nakonec přisypeme strouhaný sýr, promícháme a necháme vařit na mírném ohni 25 minut. Servírujeme teplé s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.