Jehněčí džuveč s jogurtem
90 min.
Ingredience
- Jogurtová zálivka
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůProtlak rajčatový
- 0,5litrJogurt bílý
- 600gramůJehněčí maso
- 200gramůCibulka jarní
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky.
- 2V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova.
- 3Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.