Jehněčí filety na rozmarýnu
40 min.
Ingredience
- 40mililitrůOuzo - Metaxa Brandy
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 20mililitrůOlej stolní
- 40mililitrůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSherry brandy
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 450gramůJehněčí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
138 mg
Vápník
8 g
Postup přípravy
- 1Do úhledného tvaru provázkem svážeme obě jehněčí panenky, pokapeme je brandy, opepříme a odložíme zakryté stranou.
- 2Při mírné teplotě povaříme vývar a také odstavíme.
- 3V pekáči rozpálíme olej se lžičkou másla a po opadnutí pěny vložíme do pekáče připravené jehněčí. Ze všech stran maso osmahneme, přidáme sherry a zapálíme. Mírně zatřepeme pekáčem a plameny uhasíme. Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáč a pečeme zhruba 8-10 minut.
- 4Po upečení masa troubu vypneme, maso přesuneme na horký talíř a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut. Dvířka trouby necháme již pootevřené.
- 5Připravený vývar zahustíme rozmarýnem a vlijeme do pekáče. Přivedeme k varu a seškrabujeme kousky ze dna pekáče, osolíme a slijeme vzniklou omáčku do malého kastrůlku a postavíme na mírný plamen. Do omáčky vmícháme zbylé máslo a po rozpuštění a promíchání omáčku odstavíme.
- 6Z masa si odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky.
- 7Na předehřáté talíře nalijeme trochu omáčky, položíme tři plátky masa, ozdobíme rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.