Jehněčí filety na rozmarýnu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
138 mg
Vápník
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do úhledného tvaru provázkem svážeme obě jehněčí panenky, pokapeme je brandy, opepříme a odložíme zakryté stranou.
  • 2
    Při mírné teplotě povaříme vývar a také odstavíme.
  • 3
    V pekáči rozpálíme olej se lžičkou másla a po opadnutí pěny vložíme do pekáče připravené jehněčí. Ze všech stran maso osmahneme, přidáme sherry a zapálíme. Mírně zatřepeme pekáčem a plameny uhasíme. Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáč a pečeme zhruba 8-10 minut.
  • 4
    Po upečení masa troubu vypneme, maso přesuneme na horký talíř a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut. Dvířka trouby necháme již pootevřené.
  • 5
    Připravený vývar zahustíme rozmarýnem a vlijeme do pekáče. Přivedeme k varu a seškrabujeme kousky ze dna pekáče, osolíme a slijeme vzniklou omáčku do malého kastrůlku a postavíme na mírný plamen. Do omáčky vmícháme zbylé máslo a po rozpuštění a promíchání omáčku odstavíme.
  • 6
    Z masa si odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky.
  • 7
    Na předehřáté talíře nalijeme trochu omáčky, položíme tři plátky masa, ozdobíme rozmarýnem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.