Jehněčí guláš irský
135 min.
Ingredience
- 250mililitrůPivo Guinness
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůJehněčí krkovice
- 700gramůBrambory
- 500gramůKapusta hlávková
- 250gramůCibule
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 15gramůTymián čerstvý
- 30gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, kapustu rozkrojíme, vyřízneme košťál a listy nakrájíme na silnější proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- 2Na dno pekáčku nasypeme polovinu brambor, cibule a kapusty, zasypeme kostkami masa, osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu, posekanou petrželku, zakryjeme zbylou zeleninou, zalijeme vývarem, irským pivem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do předehřáté trouby a dusíme asi 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.