Jehněčí guláš s batáty
80 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůJehněčí kýta
- 500gramůBrambory sladké (Batáty)
- 30gramůOlej olivový
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 4gramyChilli paprička sušená
- 1špetkaPepř cayenský
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůOkra - Ibišek jedlý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova. Přiložíme maso, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou cayenského pepře, drcenou chilli papričkou, přidáme passatu, batáty, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut doměkka. Okru očistíme, omyjeme, přidáme do guláše, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.