Jehněčí guláš s meruňkami
90 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 10gramůSkořice mletá
- 8gramůKoriandr mletý
- 8gramůKmín mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 120gramůCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 130gramůMeruňky sušené
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 500mililitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky, rajčata scedíme, červenou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené meruňky trochu pokrájíme, lístky koriandru posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme mletou skořici, kmín, koriandr, česnek, podlijeme vývarem, přisypeme meruňky, rajčata a dusíme doměkka.
- 3Porce na talířích posypeme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.