Jehněčí guláš s rajčatovou šťávou
100 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 5decilitrůRajčatová šťáva
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme, posypeme rozemletým kmínem, pokapeme 1/2 šťávy z jednoho citronu, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet.
- 2V hrnci si rozpustíme máslo a maso z marinády opečeme dozlatova.
- 3Pak přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou petrželku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
- 4Občas promícháme, přidáme zbytek citronové šťávy a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme trošku teplé vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.