Jehněčí guláš z Beskyd s jarní cibulkou
80 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 600gramůJehněčí maso
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 3kusyCibule
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 100gramůSlanina vepřová
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 3decilitryVývar jehněčí
- 500gramůChléb konzumní
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
37 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, odkrojíme tuk, zbavíme žilek a dobře omyjeme v odvaru ze saturejky (1 litr vody + 2 lžíce saturejky). Maso pokrájíme na kousky velikosti sousta.
- 2Očištěné cibule a jarní cibulku omyjeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Papriky a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Chilli nasekáme na tenké nudličky, papriky pokrájíme na proužky. Slaninu pokrájíme na kostičky.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmažíme slaninu. Přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji dorůžova. Přiložíme maso a krátce, asi 1–2 minuty, restujeme. Pak ho osolíme, opepříme, podlijeme 1–2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Poloměkké maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku se sladkou a pálivou paprikou, promícháme a přidáme rajský protlak a maso vrátíme zpět. Přilijeme vývar a dále dusíme dalších 20 minut. Pak přimícháme papriku s chilli papričkou, jarní cibulku a dusíme přibližně dalších 10 minut.
- 4Guláš dochutíme solí, podáváme ho s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.