Jehněčí hamburger se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso mleté
- 60gramůStrouhanka
- 4lžíceKečup
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceHořčice francouzská
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 1kusCibule červená
- 2kusyRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
54 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté jehněčí maso smícháme se strouhankou, 2 lžícemi kečupu, mlékem, hořčicí, vejcem, solí, pepřem, bazalkou a důkladně promícháme.
- 2Z masové směsi tvarujeme 4 karbanátky. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky na něm důkladně osmažíme.
- 3Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Housky na hamburgery překrojíme, potřeme máslem a na pánvi lehce opečeme.
- 4Do každé housky vložíme hamburger, kolečka cibule, plátky rajčat, pokapeme kečupem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.