Jehněčí hřbet pečený se strouhankou

130 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
57 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí hřbet vykostíme, odblaníme a ořežeme přebytečný lůj. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, zasypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu a půl. Během pečení maso podléváme vodou podle potřeby. Maso nepoléváme, strouhanka musí zrůžovět.
  • 2
    Pečené maso naporcujeme a výbornou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.