Jehněčí hřbet pečený se strouhankou
130 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí hřbet
- 150gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůBramborová kaše
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
57 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí hřbet vykostíme, odblaníme a ořežeme přebytečný lůj. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, zasypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu a půl. Během pečení maso podléváme vodou podle potřeby. Maso nepoléváme, strouhanka musí zrůžovět.
- 2Pečené maso naporcujeme a výbornou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.