Jehněčí hřbet s husími játry
120 min.
Ingredience
- 900gramůJehněčí hřbet
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůJátra husí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůRýže dušená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
620 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí hřbet vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a lehce je obalíme v mouce.
- 2Do máslem vymazaného pekáčku vložíme maso, posypeme solí, pepřem, povrch masa pomažeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku. Půl hodiny před koncem pečení necháme tekutinu v pekáčku vysmahnout na tuk, přisypeme játra, žampiony, krátce orestujeme v tuku, opět podlijeme vývarem a dopečeme.
- 3Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.