Jehněčí hřbet s husími játry

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
620 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí hřbet vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a lehce je obalíme v mouce.
  • 2
    Do máslem vymazaného pekáčku vložíme maso, posypeme solí, pepřem, povrch masa pomažeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku. Půl hodiny před koncem pečení necháme tekutinu v pekáčku vysmahnout na tuk, přisypeme játra, žampiony, krátce orestujeme v tuku, opět podlijeme vývarem a dopečeme.
  • 3
    Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.